Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας

Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας

kynhgi-troufas-grand-forest-resort-metsovo (5)Φωτογραφίες από το κυνήγι τρούφας που διοργάνωσε το Ξενοδοχείο Grand Forest Resort 5, στο χωριό Ανήλιο κοντά στο Μέτσοβο, σε συνεργασία με το άρωμα τρούφας.

Στο χωριό Δεμάτι υπάρχει ήδη χώρος για καλλιέργεια τρούφας, ενώ για την πρώτη συγκομιδή χρειάζονται περίπου 3-4 χρόνια. Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τα 150 ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 1.000 ευρώ, ανάλογα την ποικιλία, αλλά και την περίοδο συγκομιδής.

Η τρούφα στην ουσία είναι ένα μανιτάρι, το οποίο μεγαλώνει κάτω από το έδαφος (5-30 cm), ζώντας και μεγαλώνοντας ανάμεσα στις ρίζες ορισμένων δένδρων της άγριας χλωρίδας (αριά, πουρνάρι, βελανιδιά, ρουπάκι, πεύκο, γαύρο κ.λ.π.)

Η καλλιέργειά της είναι τελείως φυσική, αφού δεν χρειάζεται ούτε λιπάσματα, ούτε πότισμα, ενώ το μέγεθος ξεκινά σαν αυτό του φασολιού μέχρι μιας πατάτας. Για το μάζεμά της υπάρχουν εκπαιδευμένα σκυλιά. Όσο για το άρωμά της είναι ιδιαίτερα έντονο, όπως και η νόστιμη γεύση που δίνει στα φαγητά. Χρησιμοποιείται επίσης και για φαρμακευτικούς σκοπούς, ενώ είναι γνωστή από πολύ παλιά (Σουμέριοι, Θεόφραστος, Διοσκουρίδης κ.λ.π.). για τις αφροδισιακές της ιδιότητες.

Περισσότερα εδώ

Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας Ξενοδοχείο Grand Forest Resort, κυνήγι τρούφας

Φωτογραφίες: Γιάννης Γεωργιάδης