Καλοκαιρινή συνάντηση τρούφας 2017, Μηλιωτάδες, Ζαγόρι

Καλοκαιρινή συνάντηση τρούφας 2017, Μηλιωτάδες, Ζαγόρι

Λεπτομέρειες
Mονοήμερο γεγονός την Κυριακή 11/6 στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου Ν.Ιωαννίνων, με αναφορά στην τρούφα, το «μυστηριώδες» υπόγειο μανιτάρι. Φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την τρούφα και του ευρύτερου κοινού, με δυνατότητα ελεύθερης παρακολούθησης /συμμετοχής στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: διαγωνισμό καλύτερου τρουφόσκυλου, επίδειξη αναζήτησης τρούφας με γουρουνάκι, γευσιγνωσία τρούφας με σούπα και ομελέτες ενώ θα προσφερθούν και Ζαγορίσιες πίτες από τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Μπορεί να συνδιαστεί με την Ηπειρώτικη γιορτή μανιταριών που προηγείται στις 9,10/6 στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα 11 Ιουνίου 2017
10:00 Προσέλευση επισκεπτών – Δηλώσεις συμμετοχής
10:30 Έναρξη διαγωνισμού καλύτερου τρουφόσκυλου
12:15 Επίδειξη αναζήτησης τρούφας από την Πέπα το γουρουνάκι
12:30 Λίγα λόγια … για το Troufa Club, την τρούφα κ.α
13:00 Έναρξη γευσιγνωσίας με μανιταρόσουπα και ομελέτες με τρούφα

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το διαγωνισμό καλύτερου τρουφόσκλυλου

Διαδικασία αγώνα
Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού περιλαμβάνει κομμάτια τρούφας (συγκεκριμένο αριθμό) κρυμμένο σε αντίστοιχες θέσεις στον οριοθετημένο χώρο αναζήτησης. Ο διαγωνιζόμενος και ο σκύλος του έχουν συγκεκριμένο χρόνο βρουν όσα περισσότερα από τα κρυμμένα κομμάτια τρούφας. Η κατάταξη στον πρώτο γύρο γίνεται με κριτήριο τον αριθμό των κομματιών τρούφας και σε περίπτωση που χρειάζεται, και το χρόνο που χρειάστηκε για την ανεύρεσή τους. Στο δεύτερο γύρο θα αγωνιστούν τα 3 σκυλιά που θα καταταγούν στις 3 πρώτες θέσεις.

Ο δεύτερος γύρος του διαγωνισμού είναι πιο δύσκολος και απρόβλεπτος γιατί, παρότι και αυτός περιλαμβάνει κομμάτια τρούφας (συγκεκριμένο αριθμό) κρυμμένο σε αντίστοιχες θέσεις στον οριοθετημένο χώρο αναζήτησης, απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των 3 σκυλιών που θα προκριθούν. Οι χειριστές των σκυλιών αυτών πρέπει να διαθέτουν λουρί ώστε να μπορούν να κρατήσουν το σκύλο τους σε απόσταση από τους άλλους σκύλους εφόσον χρειαστεί.Η κατάταξη στο δεύτερο γύρο γίνεται με κριτήριο τον αριθμό των κομματιών τρούφας που βρίσκει ο κάθε συμμετέχων και σε περίπτωση που χρειάζεται και με το χρόνο που χρειάστηκε για την ανεύρεσή τους.

 

Συμμετοχή
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι χειριστές σκυλιών τρούφας με ένα σκύλο ο καθένας
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται με ευθύνη του διαγωνιζόμενου ο οποίος είναι υπεύθυνος για το σκύλο του έναντι των λοιπών συμμετεχόντων και του κοινού
Δηλώσεις συμμετοχής κατά προτίμηση με αποστολή μηνύματος στη σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/troufaclub) με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΗΛΙΚΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΟΝΟΜΑ ΣΚΥΛΟΥ , ΦΥΛΛΟ ΣΚΥΛΛΟΥ. Εναλλακτικά στα τηλ. 6942857405, 6976184755.
Είναι ενδεχόμενη και η αποδοχή δηλώσεων συμμετοχής πριν την έναρξη του διαγωνισμού ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θέσεων

 

Κανόνες χειριστών και σκυλιών

Απαιτήσεις σκυλιών:
Τα σκυλιά πρέπει να φαίνονται υγιή και αβλαβή την ημέρα της εκδήλωσης
Τα θηλυκά σε εποχή ζευγαρώματος και θηλασμού δεν μπορούν να αγωνίζονται/συμμετέχουν στην εκδήλωση
Τα σκυλιά μπορούν να φορούν περιλαίμια και εξαρτήματα που δεν επηρεάζουν την αναζήτηση και τις περιοχές αναζήτησης.
Το σκυλί πρέπει να είναι μη επιθετικό για τον άνθρωπο ή για άλλα σκυλιά. Η επιθετική συμπεριφορά συνιστά λόγο απόρριψης.
Όλοι οι σκύλοι στη θέση της εκδήλωσης πρέπει να βρίσκονται με λουρίώστε να μπορεί να κρατηθούν σε απόσταση από τους άλλους σκύλους ή τους ανθρώπους.

Απαιτήσεις χειριστή:
Οι χειριστές πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών εκτός αν συνοδεύονται από κηδεμόνα που επιτρέπει τη συμμετοχή
Οι χειριστές μπορούν να χειριστούν μόνο ένα σκυλί
Οι χειριστές πρέπει να φορούν κλειστά παπούτσια κατά προτίμηση
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τις υποδείξεις των κριτών πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς και τον αποκλεισμό τους σε περίπτωση αδυναμίας συμμόρφωσής τους με οποιαδήποτε από τις παραπάνω απαιτήσεις.

 

Δωρεάν είσοδος